Inhoud Stadswandeling Kampen

‘Niet de jaartallen, maar de verhalen!’

Tijdens de wandeling ziet u hoe Kampen zich in de loop der tijd iedere keer weer opnieuw heeft uitgevonden. Thema’s als de Hanze, water, kerkenbouw, sigarenindustrie, onderwijsstad en het toerisme vormen de rode draad. U ziet daarbij zowel de hoogtepunten als de, ook voor vele Kampenaren, verborgen hoekjes en hofjes van de stad. 

U ziet onder andere het oude Raadhuis, het Gotische Huis en een bijzonder stukje van de stad: het Keizerskwartier. Uiteraard voert onze wandeling ook langs de IJssel en de schepen van varend cultureel erfgoed de Bruine Vloot.

Kampen heeft één van de best bewaard gebleven historische centra van Nederland en herbergt meer dan 500 monumenten inclusief huizen, poorten en torens.

De meeste stadswandelingen worden verzorgd door kunsthistoricus en gids Reinier de Wit. Bij vervanging is er een ervaren gids met een vergelijkbaar niveau. Bij groepen groter dan 20 personen wordt er een extra gids ingezet.

Gids en oprichter Kampen Stadswandeling / Kampen and Beyond
Graag stel ik me even voor.
Ik ben Reinier de Wit en ik woon in de historische binnenstad van de mooie Hanzestad Kampen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik heb een passie voor kunst- en cultuurgeschiedenis  die ik graag deel met anderen. Ruim twintig jaar alweer leid ik met veel enthousiasme groepen rond in musea, verzorg ik stadswandelingen, excursies en cursussen kunstgeschiedenis. Daarnaast heb ik lange tijd in vast dienstverband gewerkt als docent op diverse middelbare scholen. Dit doe ik nog steeds, maar nu als gastdocent, ook in het basis- en hoger onderwijs.

Als docent in hart en nieren vertel ik graag een verhaal. Ik wil graag dat u na afloop van de wandeling een goed beeld van de stad heeft en dat het u niet duizelt van de jaartallen.

Hier zet ik me voor in, samen met mijn netwerk van goede collega’s!

In de Spotlights
Voorjaar 2021 leidde gids en oprichter van Kampen Stadswandeling / Kampen and Beyond de makers van RTL4 House Vision rond in Kampen

Fotogalerij